Gim OV > Izdelava energetske izkaznice

Izdelava energetske izkaznice

Nudimo ugodno, hitro in zanesljivo izdelavo energetskih izkaznic za  novogradnje in obstoječe stavbe.

izdelava energetske izkaznice

Kaj je energetska izkaznica?

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe in priporočili za povečanje energetske učinkovitosti.

Energetske izkaznice lahko izdelujejo neodvisni strokovnjaki z licenco na zahtevo stranke, izdajajo pa jih lahko le pooblaščene pravne osebe – izdajatelji, ki jim pooblastilo za izdajo energetske izkaznice stavbe podeli pristojni minister po izvedenem javnem natečaju.

Kakšen je njen namen?

Lastniki nepremičnin lahko vidijo energetsko učinkovitost svoje stavbe in se seznanijo z ukrepi kako izboljšati energetsko učinkovitost in s tem posledično znižati stroške za energijo.

Kupci in najemojemalci dobijo neodvisno strokovno oceno o energetski učinkovitosti stavbe in s tem lažjo odločitev pri nakupu ali najemu.

Država lahko ustvari podroben pregled nad energetsko učinkovitostjo stavb, ki bo omogočil ukrepe za boljši izkoristek energije v prihodnosti.

Za koga je obvezna?

Energetsko izkaznico mora meti vsak, ki poslovni prostor, stanovanjsko hišo ali posamezno stanovanje prodaja ali oddaja v najem za obdobje daljše od enega leta.

Lastnik stavbe ali njenega posameznega dela mora pri njeni prodaji ali oddaji v najem kupcu oziroma najemniku najpozneje pred sklenitvijo pogodbe predložiti veljavno energetsko izkaznico stavbe ali njenega posameznega dela.

V stavbah s celotno uporabno tlorisno površino nad 250 m², ki so v lasti ali uporabi javnega sektorja, mora upravljavec stavbe veljavno energetsko izkaznico namestiti na vidno mesto.

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE


    Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

    logo eu